fbpx

Het idee

Eigenaar Michel vertelt; “Al zeker tien jaar liep ik rond met het idee van een eigen pannenkoekenrestaurant in Lelystad. Zelf ben ik altijd een fan geweest van pannenkoeken, met kaas en ananas. Daar kan je mij zelfs ’s nachts voor wakker maken.

Nederland is een echt pannenkoekenland. Maar wist je dat de pannenkoek oorspronkelijk uit China en Nepal komt? In de 12e eeuw werden de eerste recepten voor pannenkoeken ontwikkeld. Wij Nederlanders hebben er een eigen twist aan gegeven. Nergens vind je de pannenkoeken zoals wij die vandaag de dag eten. Dat concept sprak ons erg aan. Het idee van pannenkoeken uit de polder hebben we daarom doorgevoerd in ons restaurant. Met een eeuwenoud recept en lokale verse ingrediënten van de plaatselijk markt. Lekker dichtbij!

Perfecte locatie, midden in de stad!

Eigenaar Rob vult aan; “Michel en ik kennen elkaar al van jongs af aan, een jaartje of twaalf jaar oud waren we denk ik. Vanaf het begin elkaars beste vrienden. Nu zoveel jaar later is dat nog steeds zo. Hoe geweldig is het dan dat Michel en ik dit avontuur samen aangaan.

Medio 2017 hebben we de knoop doorgehakt. We wilden de sprong wagen en zelf een pannenkoekenrestaurant in Lelystad beginnen. Toch wel een gemis in de stad. En zie hier, De Polderpannenkoek is een feit. Dat ging niet zonder slag of stoot. Zo bleek de eerste locatie niet geschikt en bij toeval en veel zoekwerk, kwamen we uit op de locatie zoals hij nu is. Precies in het centrum van Lelystad, met verse ingrediënten voor de deur.

Op 2 maart konden we echt aan de slag. We kregen de sleutel van het pand en mochten onze droom waarmaken om van deze locatie een echt pannenkoekenrestaurant te vormen.”

Test- en proefdagen 🙂

Na maanden verbouwen, zelf meubels schuren en schilderen, het uitzoeken en aanschaffen van het overige meubilair, de keuken, de tap, de bar, de ingrediënten etc. Maar ook de tegenslagen, het doorontwikkelen, een logo en website laten maken, pannenkoeken bedenken, pannenkoeken testen en pannenkoeken leren bakken. Kortom; keihard werken door heel veel mensen. In juni mocht het dan eindelijk gebeuren; de opening.

Voordat we echt los gingen, hebben we eerst twee testdagen gedraaid. Deze ‘proefavonden’ waren bedoeld voor de opa’s en oma’s met hun kleinkinderen. En alle mensen die ons in deze afgelopen spannende periode hebben geholpen, mochten als een van de eersten kennismaken met het nieuwe pannenkoekenrestaurant in Lelystad; De Polderpannenkoek!

Aan alle mensen die ons op wat voor manier dan ook hebben geholpen; ons hebben bijgestaan met advies, handjes, ideeën voor de soorten pannenkoeken en American pancakes, of morele support, onwijs bedankt en we zien jullie hopelijk geregeld terugkomen in ons pannenkoekenrestaurant De Polderpannenkoek.

Michel & Rob

Reserveer vandaag nog!

Wil je een tafeltje reserveren? Dat kan via ons reserveringsformulier! Spontaan langskomen kan natuurlijk ook. Bij drukte kan het zijn dat we je vragen even te wachten. Op volgorde van binnenkomst brengen we dan iedereen naar een tafeltje.

Openingstijden: Maandag gesloten. Dinsdag t/m vrijdag van 16.00 – 21.00 uur. Zaterdag open van 10.00 – 21.00 uur en zondag van 16.00 tot 21.00 uur. De keuken is tot 20.00 uur open.